Avui82
Mensual2755
Visites141926

Traductor

Catalan English French German Portuguese Russian Spanish

                      

Localització i accés

 

El Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa es troba al nord-oest del Principat d’Andorra, petit estat que es troba al bell mig dels Pirineus orientals. S’hi arriba per França, des del nord, o per Catalunya, des del sud.

 

Per carretera

 

Des de Catalunya, l’accés es fa per la Seu d’Urgell, on s’arriba per la N-260 o per la LV-4008. Des d’aquí s’agafa la N-145, que en 10 Km arriba a la frontera de la Farga de Moles. Un cop al Principat se segueix per la CG1 fins a la capital i d’aquí la CG3 fins a la Massana.

Des de França, l’accés es fa per la carretera N-20 fins a Ax-les-Thermes, d’aquí a l’Hospitalet per la N-22 per arribar al punt fronterer del Pas de la Casa i passar el port d’Envalira (2.408 m) o el túnel d’Envalira (de peatge) i seguir la CG2 fins a la capital, des d’on s’agafa la CG3 fins a la Massana. Més informació a www.mobilitat.ad.

   

Amb avió

  

Els dos aeroports més propers al Principat d’Andorra són el de Tolosa i el de Barcelona. Ambdós compten amb una línia regular d’autobusos que els uneix amb el Principat.

Des del primer, la ruta fins a Andorra segueix la carretera N-20 fins a Ax-les-Thermes, d’aquí a l’Hospitalet per la N-22 per arribar al punt fronterer del Pas de la Casa i passar el port d’Envalira (2.408 m) o el túnel d’Envalira (de peatge) i seguir la CG2 fins a la capital, des d’on s’agafa la CG3 fins a la Massana.

Des del de Barcelona hi ha dues rutes principals per arribar al Principat d’Andorra. La primera inclou l’autopista A7 (de peatge), la carretera C-16, el túnel del Cadí (de peatge), la carretera N-260 i la carretera N-145. La segons segueix l’autopista A7 (de peatge), la carretera C-14, la carretera N-260 i la carretera N-145.

   

Amb tren

 

Hi ha tres estacions més o menys properes al Principat d’Andorra, dues a Catalunya (Lleida a 153 Km i Puigcerdà a 60 Km) i una a França (Hospitalet a 40 Km). En trobareu més informació a les pàgines de RENFE i de SNCF. De totes elles surten autobusos que comuniquen amb el Principat.

Des de Lleida cal agafar la carretera C-14 fins a Adrall. Allà passa a anomenar-se N-260 fins a la Seu d’Urgell. Des d’aquí s’agafa la N-145. Un cop al Principat se segueix per la CG1 fins a la capital i d’aquí la CG3 fins a la Massana.

Des de Puigcerdà es pot entrar al Principat pel Pas de la Casa (N-20) i el port (2.408 m) o túnel (de peatge) d’Envalira, o per la Seu d’Urgell (N-260 i N-145).

Des de l’Hospitalet près l’Andorre se segueix la N-22 fins al Pas de la Casa, es passa el port (2.408 m) o túnel (de peatge) d’Envalira i se segueix la CG2 fins a la capital, i d’aquí la CG3 fins a la Massana.

 

 Horaris de transport públic comunal de la Massana 

http://www.lamassana.ad/pdf%20vari/autobus_comunal.pdf

 

autobus comunal

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates